• Acı Pul Biber Acı Pul Biber

    Capsicum cinsi biberin kurutulup, sapları alındıktan sonra yarı öğütülerek pul haline getirilmiş, belirli oranda bitkisel sıvı yağ ve tuz karıştırılarak su ile tavlanmış halidir.

    DETAY
  • Tatlı Toz Biber Tatlı Toz Biber

    Capsicum cinsine giren bitkilerin tam olgunlaşmış meyvelerinin kurutulup, sapları alındıktan sonra öğütülmüş halidir.

    DETAY
  • Kekik Kekik

    Origanum, Satureja, Thymus, Thymbra ve Majorana cinslerine giren bitkilerin kurutulduktan sonra ufalanarak saplarından ayrılmış yaprak, çiçek ve sürgün uçları karışımıdır.

    DETAY
  • Kimyon Kimyon

    Cuminum cyminum L. türüne giren bitkilerin olgunlaştıktan sonra toplanıp kurutulan tohumlarının öğütülmüş toz halidir. 

    DETAY
  • Karabiber Karabiber

    Piper nigrum L. türüne giren bitkilerin genellikle olgunlaşmadan toplanıp, kurutulmuş olan gri, kahve veya siyah renkli, yüzeyleri buruşuk meyvelerinin öğütülmüş toz halidir.

    DETAY
  • İsot Yenitat Baharat

    Kurutma sırasında örtüyle kapatılarak terlemeye bırakılan acı biber kararır, pul haline getirilip tuz ve yağ ilavesiyle isot biberi yapılır.

    DETAY
  • Nane Nane

    Mentha cinsine giren kültür bitkilerinin  kurutulmuş yapraklarının saplarından sıyrılıp ufalanmış halidir. 

    DETAY
  • Köri Köri

    Zerdeçal, kişniş, karabiber, kimyon, zencefil, çemenotu içerir.

    DETAY